Suzuki Marine presenteert nieuwe *Stealth Line* buitenboord-motoren
Persbericht

Suzuki Marine presenteert nieuwe Stealth Line buitenboord-motoren

Europese primeur op Genua Boatshow, levering seizoen 2025

Suzuki Marine presenteert nieuwe Stealth Line buitenboordmotoren

Suzuki Marine lanceert een volledig nieuwe en uitgebreide line-up van Stealth Line viercilinder en V6 buitenboordmotoren met vermogens van 115 tot 350 pk. Stuk voor stuk blinken ze uit door toonaangevende efficiency, krachtige prestaties en state-of-the art technologie. De levering start in 2025.

De nieuwe Stealth Line-serie wordt gekenmerkt door een nieuwe en robuuste behuizing in stijlvol matzwart. Alle motoren bieden toonaangevende technologie voor maximale betrouwbaarheid, brandstofefficiency, lage onderhoudskosten en hoge prestaties. Deze kwaliteiten zijn al in de praktijk gebleken. Het Amerikaanse Boating Industry Magazine, toonaangevend in de mariene wereld, heeft aan de Stealth Line buitenboordmotoren onlangs de ‘Top Products Award 2024’ toegekend.

DF200ATSS_Diagonal
DF150S_Action_1

Distributieketting met zelfspanner

De motoren van de Stealth Line bieden state-of-the-art technologie. Ze hebben een onderhoudsarme distributieketting met een zelfspanner en een compacte offset aandrijfas, die trillingen vermindert en de stuurstabiliteit verhoogt. Ook bieden de motoren tweetraps tandwielreductie zodat een grotere schroef mogelijk is. Het Suzuki Easy Start System maakt de startprocedure gemakkelijker. De motoren hebben ook tiltbeveiliging, Suzuki Learn Burn Control System, Suzuki anti-corrosieafwerking en een Water Detecting System dat water in de brandstof detecteert.

Variabele kleptiming en dubbel injectoren

Variabele kleptiming (VVT) is standaard vanaf de DF200A. Vanaf de DF250AUN biedt de Stealth Line het drive-by-wire Suzuki Precision Control systeem en een dubbele waterinlaat voor optimale koeling. De DF300A is ook nog uitgerust met Suzuki Selective Rotation waarmee de schroef af-fabriek linksom of rechtsom kan draaien.

DF200S_Action_4

Dubbele schroeven

Op het vlaggenschip van de line-up, de DF350, zit het Suzuki Dual Prop System met twee schroeven voor nog meer stabiliteit en extra stuwkracht. De topversie is ook voorzien van het Suzuki Dual Louver System voor een optimale luchttoevoer. Verder wordt deze motor gekenmerkt door het Integrated Steering System met een in de motorbehuizing geïntegreerde hydraulische besturing. De dubbele brandstofinjectoren zorgen voor hogere prestaties bij een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik.

DF115S_Action_4

Micro Plastic Collecting Device

De nieuwe DF115BL en DF140BL zijn uitgerust met een Micro Plastic Collecting Device in het koelwatersysteem dat plastic deeltjes uit het water filtert. Op deze manier wil Suzuki Marine een bijdrage leveren door microplastics uit het water te filteren. Dit afval is een steeds groter wordend milieuprobleem. Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic afval in het oppervlaktewater terecht, met gigantische gevolgen voor het ecosysteem en het milieu. Dat plastic afval valt door de jaren uiteen in microplastics met een grootte tussen de 1 en 5 mm. In het kader van het Suzuki Clean Ocean Project zet Suzuki Marine zich daarom in voor een beter milieu.

Levering seizoen 2025 en met zes jaar garantie

De Stealth Line buitenboordmotoren beleven momenteel hun Europese première op de Genua Boatshow. Suzuki Marine zal ook met enkele varianten aanwezig zijn op de watersportbeurs METSTRADE van 19 tot en met 21 november in Amsterdam RAI.

Vorig jaar introduceerde Suzuki Marine al de DF250AUNX als eerste model van de nieuwe Stealth Line-serie. Deze 250 pk sterke 4.0 liter V6 krijgt nu gezelschap van de 300 pk sterke topversies DF300AP (X en XX), DF300BMD en DF350AMD (X en XX) met een nog grotere V6 van 4.3 liter met een vermogen van 350 pk.

Suzuki_buitenboordmotoren_Stealth_line

De line-up wordt aan de onderkant aangevuld met een reeks 2.0 liter viercilinder versies van 115, 140, 150 en 200 pk (DF115BTL, DF140BTL, DF150ATL, DF150ATX, DF200ATL en DF200ATX).

Suzuki Marine levert alle buitenboordmotoren standaard met zes jaar garantie. De prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Download persbericht en beeldmateriaal