Testverslag

Test: Suzuki Swift door Arts & Auto

Nieuwe_Suzuki_Swift_rood

"Deze Swift is nieuw en tegelijk een voortzetting van eerdere modellen sinds 2005. Hij is net als voorheen een beetje eigenwijs, met een wat ‘speels’ design. Voor trouwe Swift-rijders zal het voelen als een nieuwe en tóch vertrouwde auto, en bij de eigenaren van modellen die van de markt verdwijnen, komt Suzuki nu ongetwijfeld in beeld.

Het heel overzichtelijke programma heeft geholpen de prijzen – naar huidige maatstaven – best scherp te houden. De Swift is er met slechts één motorisering. Er zijn wel drie uitrustings­niveaus, maar die verschillen vrijwel alleen in gebruikte materialen (andere wielen en dergelijke). Een sterk punt is dat elke Swift dezelfde veiligheidsuitrusting heeft, met onder meer rijbaan­assistentie, automatisch remmen voor obstakels, en adaptieve cruise control, die de ingestelde snelheid vasthoudt als er wordt geschakeld. Dat is in de file heel fijn."

Conclusie:
"Deze nieuwe Swift is wat eigenwijs, maar heeft veel goede eigenschappen. Kwalitatief heeft Suzuki ook een uitstekende reputatie, wat wordt onderstreept door zes jaar of 100.000 km volledige garantie."