Scherpere prijsstelling *Suzuki S-Cross*
Persbericht

Scherpere prijsstelling Suzuki S-Cross

Scherpere prijsstelling voor subtiel gewijzigde Suzuki S-Cross

Suzuki heeft een scherpere prijsstelling bekendgemaakt voor de Suzuki S-Cross. De nieuwe prijzen tonen een aantrekkelijke aanpassing ten opzichte van de huidige tarieven, waardoor de S-Cross nog toegankelijker wordt voor de moderne SUV-bezitters.

  • Nieuwe Suzuki S-Cross vanaf 30.495 euro
  • Scherpere prijsstelling voor alle uitvoeringen
  • Nieuwe updates Suzuki Safety System
  • Standaard met 9-inch multimediasysteem
  • Tot 1.500 kg trekgewicht voor alle uitvoeringen
  • 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer garantie

Uitrustingsniveaus

De Comfort uitvoering biedt 17 inch lichtmetalen velgen, LED-verlichting, Suzuki Safety System en een 9 inch multimediasysteem. De Select voegt hier parkeersensoren voor en achter, stoelverwarming vóór, een achteruitrijcamera en Climate Control aan toe. De S-Cross Style biedt een 360-graden camera, lederen bekleding, gepolijste 17 inch lichtmetalen velgen en optioneel een panoramisch sunroof. De Suzuki S-Cross is leverbaar met de vertrouwde 1.4 Smart Hybrid of de 1.5 Hybrid Automaat.

Suzuki_S-Cross_interieur

Veiligheidssystemen

Naast de prijsverlagingen introduceert de vernieuwde Suzuki S-Cross een aantal geavanceerde veiligheids-en technologische features die veiligheid en rijervaring van de bestuurder aanzienlijk verbeteren. De vijf belangrijke updates voor vernieuwde S-Cross zijn:

  • Dual Sensor Brake Support II (DSBS II): het detectiegebied is vergroot ten opzichte van het vorige model, waardoor objecten eerder worden gedetecteerd. Het systeem detecteert voertuigen, (motor)fietsen en voetgangers direct of diagonaal vóór het voertuig.
  • Driver Monitoring System (DMS): als dit systeem detecteert dat de bestuurder slaperig is, in slaap valt of van de weg wegkijkt, klinkt er een waarschuwingsalarm en wordt er een waarschuwingsbericht weergegeven op de display van het infotainmentsysteem.
  • Adaptive Cruise Control (ACC): dit systeem maakt gebruik van een millimetergolfradar en een monoculaire camera om de afstand tot de voorligger te meten. ACC zal het voertuig indien nodig versnellen of vertragen om een ingestelde afstand te behouden. Als de weg weer vrij is, wordt de ingestelde snelheid hervat.
  • Traffic Sign Recognition (TSR) / Speed Limiter: dankzij verkeersbordenherkenning is de bestuurder altijd op de hoogte van de snelheidslimiet. ACC is ook gekoppeld aan verkeersbordenherkenning om bestuurders te helpen de aangegeven snelheidslimieten na te leven. Informatie over de snelheid wordt weergegeven op de display. De Speed Limiter beperkt de voertuigsnelheid tot de door de bestuurder ingestelde snelheid. Deze functie is ook bruikbaar in combinatie met TSR om de snelheid af te stemmen op de snelheidslimiet.
  • Lane Keeping Assist (LKA): LKA helpt na activering van de ACC om de auto in het midden van de rijstrook te houden. Indien de rijstrookmarkeringen onduidelijk zijn, gebruikt het systeem informatie die is gedetecteerd uit het rijtraject van de voorligger.

De Select en Style uitvoeringen zijn uitgevoerd van het geavanceerde Suzuki Safety System Pro, welke is uitgerust met Blind Spot Monitor (BSM) en Rear Cross Traffic Alert (RCTA), bovenop de hierboven genoemde veiligheidssystemen.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet van de S-Cross bestaat uit 8 verschillende single-tone kleuropties: White, Silky Silver Metallic, Cosmic Black Pearl Metallic, Cool White Pearl, Canyon Brown Pearl, Sphere Blue Pearl, Energetic Red Pearl en Titan Dark Gray Pearl Metallic. Metaalkleur of pareleffect is beschikbaar voor alle uitvoeringen voor een meerprijs van 649 euro.

Suzuki_S-Cross_front
Suzuki_S-Cross_exterieur

Prijzen uitrustingsniveaus

Suzuki biedt naast de handgeschakelde S-Cross Smart Hybrid ook de S-Cross Hybrid automaat aan. De prijzen voor de 1.4 Smart Hybrid beginnen bij 31.995 euro voor de Select uitvoering en bij 33.995 euro voor de Style uitvoering. Beide varianten zijn ook verkrijgbaar met Suzuki's geavanceerde AllGrip-vierwielaandrijving, met een meerprijs van 3.000 euro voor beide versies. De Style is optioneel uit te rusten met een panoramisch sunroof voor een meerprijs vanaf €799,-. De Suzuki S-Cross is er vanaf 30.495 euro voor de Comfort uitvoering.

Zes jaar garantie

Net als alle andere Suzuki auto’s die door Suzuki Nederland geleverd worden, geldt ook voor de nieuwe S-Cross een garantietermijn van zes jaar of 150.000 kilometer garantie.

Download persbericht en beeldmateriaal