BLOG

De leukste roadtripbestemmingen per auto

Europa biedt een schat aan prachtige landschappen, historische steden en schilderachtige dorpjes die ideaal zijn voor een onvergetelijke roadtrip. Met een betrouwbare en comfortabele Suzuki is de weg jouw speelterrein. Als je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende roadtrip, bekijk dan deze acht prachtige bestemmingen die je met de auto kunt verkennen.

Duitsland_2
Duitsland

1. De Romantische Straße, Duitsland

Begin je reis met een tocht langs de Duitse Romantische Strasse, een van de populairste roadtrips in Europa. Deze schilderachtige route strekt zich uit over dik 400 kilometer en voert je door betoverende landschappen en langs middeleeuwse stadjes en historische kastelen. Maak onderweg een stop in charmante plaatsen zoals Rothenburg ob der Tauber, Augsburg en Füssen. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen en de rijke cultuur van Zuid-Duitsland ervaren.

2. De Atlantische Weg, Noorwegen

De Atlantische Weg, een van de meest spectaculaire routes ter wereld, strekt zich uit langs de ruige westkust van Noorwegen en is een droom voor elke natuurliefhebber. Deze acht kilometer lange weg verbindt een reeks kleine eilanden met prachtige bruggen en biedt indrukwekkende uitzichten op de Atlantische Oceaan, majestueuze fjorden en schilderachtige eilandjes. Rijd over de iconische Storseisundet-brug, die zich sierlijk over de oceaan buigt, en ervaar de kracht van de natuur tijdens stormachtige dagen. Onderweg zijn er tal van plekken om te stoppen voor wandelingen, zoals de pittoreske vissersdorpjes en het natuurgebied van Eldhusøya. Geniet van ongeëvenaarde fotomomenten bij elk uitzichtpunt en ontdek verborgen baaien en rotsformaties.

Noorwegen
Noorwegen_1
Schotland
schotse-hooglanden

3. North Coast 500, Schotland

Voor de zeer avontuurlijke roadtrippers is de NC500 in Schotland een absolute aanrader. De route is ongeveer 500 miles (530 km) lang en je rijdt het hele land rond. De route voert je door ongerepte landschappen en langs eindeloze kustlijnen. Vergeet ook niet de lochs en de oude kastelen. Tijdens je roadtrip kun je stoppen bij iconische bezienswaardigheden als het Eilean Donan Castle, Loch Ness en de Glenfinnan Viaduct, bekend van de Harry Potter-films. Vergeet niet om onderweg te genieten van een stevige Schotse maaltijd in een gezellige pub. Ook de fans van whisky halen hier hun hart op, want distilleerderijen zijn er genoeg. Boek op tijd je slaapgelegenheden en houd rekening met minder weer.

4. Dolomieten, Italië

Italië, het land van pizza en pasta. Alleen al voor het heerlijke eten is een roadtrip in dit land aan te raden. Maar ook de liefhebber van mooie natuur en traditionele cultuur is hier volledig op zijn plek. De prachtige Dolomieten moet je een keer verkend hebben. Deze majestueuze bergketen staat bekend om zijn steile pieken en groene valleien. Tijdens je roadtrip kun je halthouden bij tal van uitzichtpunten, zoals de Tre Cime di Lavaredo en de Gardenapas. Tikje toeristisch, wel erg mooi. Let er op dat je auto in goede staat is, en dan met name de remmen die het zwaar te verduren krijgen tijdens het rijden in de bergen. Je wilt immers niet met pech komen te staan

Italie
dolomieten-merano-3
Provence Frankrijk
Provence

5. De Provence, Frankrijk

Cruisen door de Provence in Frankrijk is alsof je een schilderij binnenrijdt. De regio staat bekend om zijn uitgestrekte landschappen en – in de lente/zomer – zijn geurige lavendelvelden. Tijdens een roadtrip door dit gebied kun je genieten van adembenemende uitzichten op glooiende heuvels. Bezoek de wijngaarden en breng een bezoek aan historische steden zoals Avignon, Aix-en-Provence en Arles, waar je kunt dwalen door smalle straatjes, lokale markten kunt verkennen en kunt genieten van al het lekkers dat de Franse keuken te bieden heeft.

6. Jadranska Magistrala, Kroatië

Voor een roadtrip langs de zee is de kustweg van Kroatië een absolute aanrader. Hoewel het al een flinke reis op zich is om in Kroatië te komen, is het zeer de moeite waard. De schilderachtige route voert je langs de charmante plaatsen Dubrovnik, Split en Rovinj waar je kunt genieten van lokale delicatessen zoals verse zeevruchten en mediterrane gerechten. Vergeet niet om te zwemmen in de azuurblauwe Adriatische Zee en te ontspannen op de prachtige stranden langs de kust.

jadranska-magistrala-1
dubrovnik1
Romenie
Romenie_2

7. De Transfăgărășan, Roemenië

Deze spectaculaire weg in de Karpaten wordt vaak de mooiste weg ter wereld genoemd. De Transfăgărășan biedt haarspeldbochten, tunnels en adembenemende uitzichten, met als hoogtepunt het glaciale Bâlea-meer. Je zal je ogen uitkijken in de gigantische zoutmijnen van Turda, de kastelen, forten en het openluchtmuseum van historisch Sibiu. Sighisoara is een Middeleeuwse stad in het hart van Transsylvanië wat zeker niet mag ontbreken wanneer je deze regio bezoekt.

8. De Costa Brava, Spanje

Rijd langs de zonnige kust van de Costa Brava en ontdek een wereld vol idyllische stranden, charmante vissersdorpjes en historische steden. Begin in Barcelona met zijn iconische bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família en La Rambla. Vervolg je route naar Tossa de Mar, bekend om zijn middeleeuwse kasteel en prachtige stranden, en geniet van verse zeevruchten in lokale restaurants. Verken de historische stad Girona met zijn kleurrijke huizen langs de rivier en de indrukwekkende kathedraal. Stop bij de serene baaien van Calella de Palafrugell en Llafranc voor een ontspannende stranddag. Bezoek het natuurpark Cap de Creus voor spectaculaire kliffen en verborgen baaien. Eindig in Cadaqués, waar Salvador Dalí zijn inspiratie vond, en proef traditionele Catalaanse gerechten zoals paella en tapas.

roadtrip-costa-brava
Girona-Spain

Of je nu kiest voor de majestueuze bergen, schilderachtige kustlijnen of historische routes, met je Suzuki ben je klaar voor een onvergetelijke roadtrip door Europa. Pak je koffers, start de motor en laat het avontuur beginnen!